AulisSaarijärvi Kauas on pitkä matka kantaa painavaa raskasta

Tiede -uskonnon tuskan ja kidutuksen huudossa.

USA sai seuloa Euroopan työteliäimmät, rohkeimmat ja pelottomimmat yksilöt hyödyntämään valtioitaan. Pohjanmaa, josta vielä 1960- luvulla lähdettiin Ameriikkaan, menetti parhaimman väestöosansa 1850 – 1960 välillä. Sinä välissä tuhoutui nälkävuosiin ja sisällis- ja laajentumissotiin siitoskykyistä nuorukaista sadoin tuhansin.

 

Eurooppaan on aina jäänyt kehno väestögeenistö. Tänne on väkisin tulleet raiskaamaan ja lisäämään väestöä huonoin, mutta sotaisin sakki hunni-Aasiasta, arabi-Lähi-idästä ja musta-Afrikasta. Eurooppaa kuritti 2 000 vuotta ja kurittaa vieläkin mitätön uskonnon kortteli Roomasta. Sitä katollisuuden säkätystä miljardi ihmistä uskoo, kunnioittaa ja palvoo. Nyt toinen sen uskonnon serkku, islam on ottamassa oman osuutensa siitä pimeyden ahdistuksesta, jota tuhat vuotta Euroopassa kärsittiin.

 

Luonnontieteet olisivat ilman katollisuutta ja islamin vaikutusta puhjennut Euroopassa jo 800 -luvulla kukoistukseen Hellaan tavoin. Teollinen vallankumous myöhästyi Euroopassa 150 vuotta, kun katollinen kirkko kielsi voimakonekokeilut, kemian ja fysiikan opetuksen syntinä. Saatanasta olevina voimina, niitä saarnattiin pöntöistä!

Muistammehan, kuinka tähtitieteen ja maantieteen miehet poltettiin? Heidät revittiin Perkeleen palvojina Vatikaanin käskystä ja piispojen nauraessa paikalla? Nyt olemme taas menossa tähän suuntaan kiihtyvästi ja peruuttamattomasti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Olet pihalla tieteen historiasta.

Pääartikkeli: Keskiajan tiede
Arabien valtakaudeksi tieteessä voidaan katsoa aika 600-luvulta 1000-luvun puoliväliin. Arabit olivat uteliaita ja ottivat suojelukseensa syyrialaisia tiedemiehiä. He puolestaan kouluttivat muun muassa al-Khwarizmin (algoritmien ja algebran keksijä) ja Avicennan. Matematiikassa persialainen oppinut Muhammad ibn Musa al-Khwarizmi antoi nimensä algoritmille. Sabialainen matemaatikko Al-Batani (850–929) kehitti tähtitiedettä ja matematiikkaa. Persialainen oppinut Al-Razi kehitti kemiaa. Arabialainen alkemia inspiroi Roger Baconia ja myöhemmin Isaac Newtonia. Al-Batani paransi maan akselin mittaustarkkuutta. Wiki

Aulis Saarijärvi

Inspiroi ja inspiroi, mutta paljonko se auttoi Euroopaa vaikkapa 1200 -luvulla luonnontieteiden ja mekaniikan etenemisessä?
Kyllä silloin Rooma käski tappaa ajattelijat ja miehet, joilla oli ajatuksia!

Toimituksen poiminnat