AulisSaarijärvi Kauas on pitkä matka kantaa painavaa raskasta

Poliisi kovaa kulkee -piikkimatto reitin sulkee

Poliisin takaa-ajoa on ollut nyt kesällä monta ja näyttävää. Tänään sitten tuli kuolemaa mukaan Mäntyharjulla.

 

Ikkunani alta meni poliisin piikkimaton yli huumehörhö 40 rajoituksessa, minkä Volvosta pääsi. Ajoi vielä 8 kilometriä yhdellä vanteella, juosten poliisia pakoon metsään, jonne poliisi ei mennyt perään. Piikkimatto jäi poliisilta puoliksi tielle, kun lähtivät perään.

 

Sosiaalisena eläimenä korjasin sen pihaani, kuten sen kuljetuslaukunkin. Soittelin sitten illalla tai yritin soitella poliisille, että hakevat laukkunsa. Sepä ei yhteen paikkaan sopinut netissä olleeseen poliisinumeroon. Annettiin uusi numero, siellä oli automaatti, joten soitin 112 ja selitin tilanteen. Sieltä rähistiin, että soittelen turhaa tietoa heille! Käskettiin www.poliisi.fi ja täyttää virallinen lomake huolellisesti ja tiedot itsestäni tarkkaan.

 

Tässä vaiheessa jätin asian ja se laukku piikkimattoineen keljutti päädyssäni. Kolmen vuorokauden jälkeen tulee Transujen auto näyttävästi pihaani. Soitetaan kelloa ja hakataan ovea, vaikka laukku oli näkyvissä päädyssä. Suukopua tuli siitä, etten ollut taitellut piikkimattoa laukkuun ja ilmoittanut siitä www.poliisi.fi!

 

Kerroin heidän oman organisaationsa vittuileen jo tarpeeksi, joten viekää laukkunne ja terve! Tyhmempi tietysti poliisimaisesti pahoitti neitimielensä. Päästi suuren poliisisielunsa ja pelottelupuheensa putkaan viennistä valloilleen.

 

Seuraavana aamuna hakattiin taas ovea ja kelloa painettiin nappi punaisena. Pihassa oli taas transu ja kaksi niin koppavaa tyyppiä, että varmaan luulivat Kyllikki Saaren murhaajan saavansa kiinni heti. Alkoi suunsoitto varastamastani salkusta ja piikkimatosta. Lopulta toinen puhui aikansa kaulukseensa ja totesi Taren ja Jyrän illalla sen hakeneen. Häipyivät näkemiin sanomatta sivistyneinä ja maaliman miehinä onneksi pihasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Epäinhimillinen tiedonvälitys on vallannut maailman. Eihän voi olettaa, että kaikki olisivat netin käyttäjiä tai nettiyhteys olisi toimiva. Parempaa palvelua saisi, jos olisi poliisilaitoksilla keskusneidit.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Yleensä jos on soittanut teleoperaattorille kysyäkseen miksei nettiyhteys toimi, tulee nauhoitettu ohje, että apua teknisiin kysymyksiin saa osoitteesta www.-------.fi

Aulis Saarijärvi

Hulluinta lienee se, ettei poliisin ilmoitusolomakkeesta tiedä minne se meni ja menikö minnekään. Ennen siitä ei jäänyt mitään itsellekään näkyviin. Liekö se vika nyt korjattu vuoden aikana?

puhelin 0295 419 800 (arkisin kello 8-16.15), sähköposti neuvontapalvelu@poliisi.fi

Kysyttävä ja kerrottavaa siis tapahtuu vain arkisin 8 - 16.15.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kävelin aikoinaan talvipakkasessa ja lumituiskussa Helsingin rautatieaseman rakennuksen laituripuolella paikallisjunaani kohti. Olin ostanut Ilta-Sanoman asemahallista ja taittelin sen kapeaksi sujauttaakseni sen päällystakkini sisäpuolen povitaskuun.

Oli kuitenkin sen verran ankara keli, että piipahdin vasemmalla olevaan porttigongiin ja avasin takkini siellä kulmaa vasten suojautuen. Kun olin saanut lehden taskuun ja takkini kiinni, tunsin kuinka kaksi aggressiivista miestä tarttui kyynertaipeisiini molemmilta puolilta ja käski tulemaan mukaan. Kun käännyin, huomasin, että he olivat skrodeja kaljuja poliiseja.

Minut raahattiin aseman poliisitoimistolle, jonka ovi oli siinä laituripuolella myös lähellä. Siellä minua kovisteltiin kertomaan mitä olin touhunnut porttigongissa. Teki mieli sanoa, että kätkin vain heroiinipussia, mutta tunnelma oli sen verran huumorintajuton, että päätin kertoa totuuden. Jouduin toki kyllä demonstroimaan, että minulla oli Ilta-Sanomat takin povitaskussa. Eivät kuitenkaan kehdanneet poistuessani evästää, että "älä enää toiste tee tuollaista!"

Juha Hämäläinen

Virkamiehet ovat kaikki samanlaisia. Muut ovat heille hallintoalamaisia.

Olen saanut aikaa sitten tarpeekseni poliiseista heidän käskytysasenteensa takia. En ole eläessäni poliisin palveluita kaivannut enkä tule kaipaamaan. Olen joskus yrittänyt saada näihin suikkalakkeihin säpinää, mutta mitään ei koskaan suoritetta ole näkynyt vuosikymmenien aikana paitsi kerran, kun tuttuni oli poliisissa esimiehenä. Silloin koneisto reagoi tunnissa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Olen todistanut tapahtumaa, missä nuori mies vietiin aikaisin sunnuntaiaamuna poliisin putkaan väkivalloin ja tekaistuin syin kotoaan.
12 tunnin odotuksen jälkeen ilmeni, että kyseessä oli väärä samanniminen henkilö. Poliisi oli käyttänyt sekundäärisenä tunnisteena isän nimeä. Koska sukunimi oli yleinen niin sekin "täsmäsi".

Ja näiden sitten pitäisi pystyä etniseen profilointiin? Suositellaan logiikan ja deduktion peruskurssia.

Toimituksen poiminnat