Se on töminää, kun hallitus päättää ja neuvonantajat saapuu

Meillä aikoinaan jaettiin aina kahteen sellaiset ministeriöt, kuin sos.min, ope.min ja mettä.maa.min. Siihen oli useimmin syynä se, että ruåttalaisille piti antaa ainakin oik.min ja ope. Hallituksessa, jos oli SKDL, niin sille toiset sos. ja ope. Tästä taas vuorostaan maalaisliitto vaati sossuilta pois molemmat mettä.maa.min.

Ilkka Kanervalle sentään kerran sorvattiin hyvin harvinainen kansliaministerin salkku. Ilkka ei 8 kuukauteen oikein tiennyt, mitä sen tehtäviin kuuluikaan. Sopivat ulkomaan matkat, Turun ja Varsinais-Suomen asiat ja edustukset lännen suurlähetystöissä se juoksi.

Oli aikoja, jolloin sos. min edessä Snellmannilla oli vain yksi autopaikka ministerille. Olikin hupaisaa, kun kahta ministeriä odotti kaksi autoa ahtaasti siinä spårien (raitiotievaunuyhdistelmien) vaivoina. Kaksi ministeriä loikki autoinhonsa ja ne ajoivat 301 metriä kiertäen korttelin Aleksilta valtioneuvoston pihaan. Mettä.maa.min. lähti Snellmannin toiselta puolen samaan paikkaan kokoukseen samalla minuutilla.

Monikaan ei enää muista, kuinka siilinjärveläisen, pääministeri Kataisen takana kesätakit auki lepattaen kulki koko pikkupoikien ”neuvonantajasakki”. Siinä noin kahdeksan kaiken tietäjää tuulessa taivalsi Säätytalolle 2011 valtioneuvoston talosta. Katainenhan oli siihen kerännyt avustajikseen koko Siilinjärven lukioajan kaverinsa ja pari piukkaa tyttöstäkin, jotka osasivat laittaa kesäpaidan alla nännit koviksi kuvaajille.

Muistaakseni Kataisen hallituksella oli parhaimmillaan käytössään superfilosofi Himanen Pekka ja 58 erityishuippuosaajaneuvonantajaa! Niistä Stubbilla, Rädyllä, Vapaavuorella ja Kataisella jo yli 40 yhteensä! Missä se niiden tieto ja taito muuten sitten olikaan? Arvioisin sakin kuluiksi 7 – 9 miljoonaa per vuosi totaalikuluineen (matkat+edustus+liikkuminen+järjestelyt majoituksineen jnee.. ja ne hirvittävät työnantajakulut!!!)

Mitäkö on Sipilän hallituksen neuvonantajien määrä? Ei kansliapäällikkö Paula ”paskakaivo” Lehtomäki sitä aikoinaan kertonut. Oli valtiosalaisuus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu