AulisSaarijärvi Kauas on pitkä matka kantaa painavaa raskasta

Yrittämisen itku ja hammaspurenta on kauhiaa joskus

Yrittäjätaustaisena voinen kertoa, että pörssiyrittäjäjohtajat soittaa aina päättäjille maristen. Saa sataa kultaa osakeyhtiön kassakaappiin, niin kyllä se soittaa ja pyytää lisää tukiaista, kuin maajussi. Väärät, omat, typerät, valinnat rahoitukseen väärästä pankista, väärällä korolla ja tämä saa marista. Väärät ihmiset itse valittuna työnjohtoon ja viereen apujohtajiksi, niin yrittäjä saa itkeä surkeuttaan.

Yrittäjä voi saada nykysuomalaisittain 64 erilaista tukea (täysin mahdollista joillakin monitoimisilla tuotantoaloilla!). Se pyytää paria kymmentä lisää oppositiolta ja hallitsijoilta piruuttaan.

Toiminimi liikkeenharjoittaja ei saa mitään. Hänen pitää maksaa kirkolle, kunnalle valtiolle ja kantaa yrittäjäriski onneksi sitten yksin. Totuushan on, että hyvin kannattava perheyritys maksaa sen valtion saaman nettoveron, eikä suuryritys!

Itsekin kävin eduskunnassa marinalähetystössä. Joskus yksin vain tervehtimässä mm. hevosmies Kauko Juhantalon, luontokuvaaja Pertti Salolaisen ja sähköasentaja Matti Ahteen luona. He olivat silloin mahtimiehiä. Heidän sanomansa jollekin saattoi avata valtion rahankilinää. Ei se minulle koskaan onnistunut. Kollegojen näin saavan jopa markkinointiin ja mainontaan apua, kiertoteitse Veikkauksesta, tai Raha-automaatista.

Vierasmaalaisten laivayhtiöiden toimitusjohtajat vain kävelevät ministeriöihin sisään. He kertovat, että: "Suomen merikuljetusturvallisuuden vuoksi nyt heti heidän tukiaisiinsa pitää tulla noin 130 miljoonaa lisää! Siis laita lisäbudjetissa ministeri rahaa!"

Kysykää Vapaavuorelta ministeriajaltaan, kun se nyt Suomessa uskaltaa jakaa lausuntojaan nauhalta! Ministeriössä on lisätty tarkastajia penkomaan PK -yrityksien omistustaustat, ettei rahaa mene persuille, eikä kepun väyrysmielisille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat