AulisSaarijärvi Kauas on pitkä matka kantaa painavaa raskasta

Musiikkinäytelmää Ur livets strid i finland

Se, että menneiden vuosikymmenten asiat vaikuttavat kultaisilta, on harhaa. Kyllä minä muistan 1960- luvun ongelmat, puutteen, vaikeudet monissa tapahtuneissa elämän tilanteissa. Ne eivät enää ole muutoksen vuoksi olemassakaan, tai ne ovat tavallaan ”hoituneet” pakolla siihen muutokseen. Ei niitä Kekkonen, tai sen ajan hallitukset saaneet hoidettua. Siksi ei kaikki muutos, asioiden toisenlainen tapahtuminen ja siirtyminen ihmisiltä pois ole pahaa. Muutoksista johtuen elämämme on jollakin tapaa ruumillisesti helpompaa nyt, joskin henkisesti vaikeampaa ja ennalta arvaamatonta. Tämä tapahtuu eduskunnastamme, tai hallituksistamme riippumatta.

Suomalainen on niin tyhmän arka itsestään. Hän ensimmäisenä pelkää, että ulkomaan epeli ajattelee hänestä nauraen. Mitä siitä? Tyhmä mikä tyhmää nauraa! Se paljastuu korkeimmasta valtiojohdostamme aivan liian selvästi. Se on ollut nyt niin helposti vietävissä NATO:n ja EU:n voimista. Se on niin varuillaan, ettei suuria kaukana ”ystäviä” vain loukkaa. Läheistä voi järsiä ja töniä, kun luulemme tyhmyyksissä, että suuret tulee apuun. Ha haa! En viitsi Sauli Niinistöstä enempää kritiikkiä tietäen, että 80 % äänestäjistä olisi valmis kanssaan, vaikka hurmokselliseen Suur-Suomisotaan. Eikö Eero Lehden putiikki saanut rakkausprosentiksi juuri 80? Silloin on hurmosta paljon ihmismielissä!

Maan tilanne kokonaisuudessaan, ei vain presidentin kannalta, näyttää toivottomalta. Puuttuvat todelliset valtiojohtajat, ihmiset, joilla ei ole kiima heti muutamaan sataantuhanteen euroon omaan taskuun ja suvun hyväksi. Valtiojohtajan elämän ei tarvitse olla miljonäärielämää.
Katsokaa valtioneuvostoamme! Siinä on ihmisiä, joilla ei ole mitään ylevää, eettistä päämäärää itsellään, menestymisen lisäksi! Samalla he likaavat sen ajatuksen, että toimisivat Suomen hyväksi. Osa heistä toimii rahan juoksuttamana suomalaista ihmistä vastaan! Se on naamioitu kansainvälisyydeksi, globalismiksi, ihmisarvoksi, tai muuksi ”kuulumme länteen” valheeksi. Äänestäjä siitä tykkää, kun se markkinoidaan tehokkaasti päivästä päivään. Samat ihmiset maksavat valheenlevityksen valtiovelassa ja veroissaan, jota pieni osa hyötyisi.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ilmastonmuutoksen takia pieni Suomi on valmis urotyöhön maailman pelastamiseksi vedenpaisumuksen uhalta. Kaikki huuhaa bisnes menee ilmastonmuutos tekosyyllä läpi. Ei tarvita sen kummempia perusteluja toiminnasta kunhan vaan joka asia perustellaan ilmastonmuutoksella johon ihminen olisi syypää.

Ilmastonmuutos on totta kertoi presidenttikin, ja syynä on ihminen. Tuulivoimalat ostetaan ulkomailta Suomeen ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi, ja ne voidaan pystyttää ilman naapureiden suostumusta edullisimmille rakennuspaikoille. Sähkölinjan maapohja pakkolunastetaan yksityisen bisneksen hyväksi, ja se 110 kV sähkölinja vaatii 46 m leveän uran metsästä. Maapohja vuokrataan omistajilta valheellisilla selityksillä rahan tulosta joka alkaa kun toiminta alkaa, eli valtio maksaa tukea tuotannon mukaan, maanomistaja saa siitä jonkun kymmenyksen.

Tukiraha otetaan veronmaksajilta, myös maanomistaja itse maksaa osansa tuki summasta samalla kun sähköä käyttää ja veroja maksaa.

Toimituksen poiminnat