Virkavaltaisuudessa ja korruptiossa on kivaa elää, vai mitä?

Turun alioikeudessa 2016 syksyllä oli liettualainen sarja-asuntomurtaja riitautunut ilmaisen oikeusavustajansa kanssa ja räyhäsi tuomareillekin. Hän halusi vähintään 7 kuukauden ehdotonta tuomiota, kun oli tarjottu päätöksessä vain ehdollista. 

Juristilleen oli perustellut, että halusi talveksi Turun uuteen vankilaan opiskelemaan tietokoneasentajaksi, kuten oli kaverinsakin tehnyt. Ei tullut 7 kuukautta vaan se ehdollinen. 

Liettualainen oli vielä tiedustellut tuomareilta: ”Mitä minun pitää tehdä, että tulee se 7 kuukautta rangaistusta?” Juristikertoja ei tiennyt auttoivatko käräjätuomarit se selvityksessä, mutta kyllä liettualainen istui sitten jostakin sen talven, mutta opiskelupaikka ei tullutkaan lahjana enää.

Länsisatamassa oli varsinaissuomalainen rakennusurakoitsija huomannut hänen työmaaltaan varastetut kärryt EST-pakettiauton perässä. Oli tullimiehille siitä kertonut, mutta mitään ei ollut tapahtunut. Auto vain ohjattiin laivan uumeniin. Soitti poliisille, joka lupasi ilmoittaa Eckerön laivan vastaanottoon Tallinnan paikallispoliisin vastaan. 

Siellä toki kärry ja pakettiauto oli otettu hetkeksi sivuun. Tarkastettu sisältä molemmat, löytääkö mies työmaaltaan varastettua tavaraa lisää. Ei löytänyt omaansa. Tallinnan poliisi oli sitten sujuvasti selittänyt suomeksi imperatiivissa (muoto, jossa ei kysytä, vaan käsketään kuulijaa). 

”Annetaan tämän meidän kusipään ajaa menemään! Se on nyt heti helpompi meille! Se on helpompi sulle Suomessa! Saat vakuutuksestasi uudet kärryt! Laita vielä mukaan muutaman tonnin lisää jotakin kallista tavaraa! Siitä ei nyt kannata tehdä suurempaa huutoa tässä! Eikä tästä razziasta tehdä mitään tiedostoon ylös!” 

Näin oli sitten käsketyn ohjeen mukaan tehtykin. Pari esimerkkiä kuvannee sitä tilannetta, jossa maamme oikeuslaitos ja EU- ympäristömme menee viranomaisten halussa. Tämä osaaminen ja taso liikkuu EU-ihanuudessa liukkasti. 

Meillä poliisin aikaa kuluttaa nettikyttäys syrjäisemmässäkin Savon kitukaupungin keskustan poliisipalatsissa, jossa kirjoittajien henkilöllisyyttä selvitetään. Ne ovat kirjoittaneet someen, että ”paska hallitus -paska maassa ja paska poliisi!” 

Oikeus käsitteli viidessä istunnossa, kun monilahjakkuusjääkiekkoilija Rutu-Räyhä Sivulautaveripää on laivalta tuonut 96 purkkia nuuskaa ihailluille pesuhuonekavereilleen! Muistattehan? Siitä alioikeuden kunnon tuomiosta vielä syyttäjä valitti hoviin, joka istui kaksi kertaa palatsissaan. Tuomioksi tuli vuonna 2015 valtavat sakot ja kuukausia ehdollista! Koko sontakeissi maksoi luultavasti kaikkineen Suomen valtion oikeusministeriön momentille noin 240 000 euroa! Miljoona julkkiskiekkoilija paljastui Suomessa varattomaksi!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu