AulisSaarijärvi Kauas on pitkä matka kantaa painavaa raskasta

Virkavaltaisuudessa ja korruptiossa on kivaa elää, vai mitä?

Turun alioikeudessa 2016 syksyllä oli liettualainen sarja-asuntomurtaja riitautunut ilmaisen oikeusavustajansa kanssa ja räyhäsi tuomareillekin. Hän halusi vähintään 7 kuukauden ehdotonta tuomiota, kun oli tarjottu päätöksessä vain ehdollista. 

Juristilleen oli perustellut, että halusi talveksi Turun uuteen vankilaan opiskelemaan tietokoneasentajaksi, kuten oli kaverinsakin tehnyt. Ei tullut 7 kuukautta vaan se ehdollinen. 

Liettualainen oli vielä tiedustellut tuomareilta: ”Mitä minun pitää tehdä, että tulee se 7 kuukautta rangaistusta?” Juristikertoja ei tiennyt auttoivatko käräjätuomarit se selvityksessä, mutta kyllä liettualainen istui sitten jostakin sen talven, mutta opiskelupaikka ei tullutkaan lahjana enää.

Länsisatamassa oli varsinaissuomalainen rakennusurakoitsija huomannut hänen työmaaltaan varastetut kärryt EST-pakettiauton perässä. Oli tullimiehille siitä kertonut, mutta mitään ei ollut tapahtunut. Auto vain ohjattiin laivan uumeniin. Soitti poliisille, joka lupasi ilmoittaa Eckerön laivan vastaanottoon Tallinnan paikallispoliisin vastaan. 

Siellä toki kärry ja pakettiauto oli otettu hetkeksi sivuun. Tarkastettu sisältä molemmat, löytääkö mies työmaaltaan varastettua tavaraa lisää. Ei löytänyt omaansa. Tallinnan poliisi oli sitten sujuvasti selittänyt suomeksi imperatiivissa (muoto, jossa ei kysytä, vaan käsketään kuulijaa). 

”Annetaan tämän meidän kusipään ajaa menemään! Se on nyt heti helpompi meille! Se on helpompi sulle Suomessa! Saat vakuutuksestasi uudet kärryt! Laita vielä mukaan muutaman tonnin lisää jotakin kallista tavaraa! Siitä ei nyt kannata tehdä suurempaa huutoa tässä! Eikä tästä razziasta tehdä mitään tiedostoon ylös!” 

Näin oli sitten käsketyn ohjeen mukaan tehtykin. Pari esimerkkiä kuvannee sitä tilannetta, jossa maamme oikeuslaitos ja EU- ympäristömme menee viranomaisten halussa. Tämä osaaminen ja taso liikkuu EU-ihanuudessa liukkasti. 

Meillä poliisin aikaa kuluttaa nettikyttäys syrjäisemmässäkin Savon kitukaupungin keskustan poliisipalatsissa, jossa kirjoittajien henkilöllisyyttä selvitetään. Ne ovat kirjoittaneet someen, että ”paska hallitus -paska maassa ja paska poliisi!” 

Oikeus käsitteli viidessä istunnossa, kun monilahjakkuusjääkiekkoilija Rutu-Räyhä Sivulautaveripää on laivalta tuonut 96 purkkia nuuskaa ihailluille pesuhuonekavereilleen! Muistattehan? Siitä alioikeuden kunnon tuomiosta vielä syyttäjä valitti hoviin, joka istui kaksi kertaa palatsissaan. Tuomioksi tuli vuonna 2015 valtavat sakot ja kuukausia ehdollista! Koko sontakeissi maksoi luultavasti kaikkineen Suomen valtion oikeusministeriön momentille noin 240 000 euroa! Miljoona julkkiskiekkoilija paljastui Suomessa varattomaksi!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Aulis Saarijärvi

Niin sinun älyllinen ponnistelusi toi tämän kommentinko?

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

”Annetaan tämän meidän kusipään ajaa menemään! Se on nyt heti helpompi meille! Se on helpompi sulle Suomessa! Saat vakuutuksestasi uudet kärryt! Laita vielä mukaan muutaman tonnin lisää jotakin kallista tavaraa! Siitä ei nyt kannata tehdä suurempaa huutoa tässä! Eikä tästä razziasta tehdä mitään tiedostoon ylös!”

Tallinnalainen tullimies käytti maalaisjärkeä, säästi suomen oikeuslaitoksen, rajavartiolaitoksen, tullin sekä poliisin varoja muutaman kymmenentuhatta, Virolainen sai edulliset peräkärryt joilla voi roudata halpaa kaljaa Suomeen myytäväksi, ym edullista tavaraa.

Kaikki voitti, jopa vakuutusyhtiö? Toden näkoisesti Virolainen olisi ollut varaton ja vakuutusyhtiö olisi kuitenkin joutunut maksamaan ne kärryt, jonka jälkeen olisi alkanut helvetin pitkä tulokseton ulosmittaus.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Sattuipa nyt hyvin kun on asiantuntijoita keskustelussa. Minulla on ongelma:

On tullut ikää ja kaikenlaista remppaa. Kohta ei pärjää yksin eikä lääkäreistä ole apua, terveyskeskuslääkäri tutki eturauhasta takapuolen kautta. Dignoosi: "Peräsuolessa on ulostetta" Kaikki eivät osaa edes lähetettä kirjoittaa.

Olen pitkään miettinyt mitä pitäisi tehdä että pääsisi vankilaan täysihoitoon? Siellä olis hyvä kohtelu, terveydenhuolto, ruoka, puhtaat vaatteet, siivous jne.

Onko ensikertalaisen mahdotonta sinne päästä? Elinkautinen olisi ihanne.

Aulis Saarijärvi

Ei se ole varmaa päästä näihin uusiin superoloihin. Ne on varattu "katukuvamme värittäjille" Voit päästä Riihimäelle tai Sörkkaan tiilijuttuun peräsuolesi kanssa morsiammeksi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

No enkä on parasta jättää vankilahaaveet. Nämä "katukuvamme värittäjät" saavat hoitaa peräsuolen morsiamen virkaa.
Muuten, oletko sattunut olemaan siellä tiilijutussa kun tunnut tietävän tarkastasti?

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Meillä poliisin aikaa kuluttaa nettikyttäys syrjäisemmässäkin Savon kitukaupungin keskustan poliisipalatsissa, jossa kirjoittajien henkilöllisyyttä selvitetään. Ne ovat kirjoittaneet someen, että ”paska hallitus -paska maassa ja paska poliisi!” "

Näinhän se on, moninkertaiset murhamiehet kulkevat vapaana, täysin ilman valvontaa, murhaamassa lisää. Samaan aikaan kun poliisi kyttää ja vahtii nettikirjoittajia, niitä ihmisiä jotka vain käyttävät perustuslaillista oikeutta sananvapauteen.

Poliisimme on tällä hetkellä poliittinen poliisi.

Toimituksen poiminnat