AulisSaarijärvi Kauas on pitkä matka kantaa painavaa raskasta

Erkki Tuomiojan uran arviointini suppeasti

Erkki Tuomiojassa on kolme aikakautta ja kolme erilaista Erkki Tuomiojaa. Ensimmäinen oli se radikaali, kaiken osaava ja tietävä näsäviisas, ylemmän sosiaaliluokan varakas ja nenäkäs poju, vailla mitään kosketusta duunareihin.

Toinen on se jo eduskunnassa istunut tohtorismies, jolla laajat ulkomaan kontaktit yllättävän korkeisiin ihmisiin ja vaikutusvaltaisiin tahoihin. Tämän Erkki Tuomiojan opin 1980 -luvulla tuntemaan. Yhä hänessä oli se duunarin hienhajun pelko, lisäksi piti hieman tyhminä kaikkia, joilla ei ollut tohtoriväitöstä.

Kolmas on tämä nykyinen Tuomiojan Erkki, jolla olisi tosiaan kokemusta ja osaamista jakaa Niinistölle, Orpolle, mutta ennen kaikkea Sipilälle, sekä Soinille. Nykyinen Erkki Tuomioja muuttui Lipposen hallituksen lopussa 2003 nykyiseen kuosiin. Alkoivat Tarja Halosen ja Kataisen pojun keskinäiset vittuilut lautasista, utvan kokouksien salalistoista. Kataisen valehteli ulkoministerille ja presidentin toiveille nauroi julkisesti.

Tuomioja blogissaan sanoi ministerinä, että joutuisi nyt pelaamaan ja toimimaan diletanttien, sekä osaamattomien hölmöjen kanssa. Se on todistettu tähän päivään saakka, niin olleenkin.

Stubbin kielitaitoa kovin aikoinaan tiedotusvälineissä rummutettiin (ruåtti, suomi, englanti, kai saksaa ja ranskaa) Tuomioja blogissaan kirjoittaa ja vastaa englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja espanjaksi ruåttin lisäksi. Se kotisivu aukeaa nähtäväksi, jos on joskus päässyt sisään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Radikaali", jonka kepinnenäkyltissä 60-luvulla luki VITTUUN SHAAHI! Sittemmin muka joskus kritisoinut Neuvostoliittoakin, mutta kvasiliberaali se on ja poliittisesti korrekti siihen suuntaan tunnetuista syistä.

Itänaapurin miehiä, un point c'est tout.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Näköharha Erkki Tuomiojan muuttumisesta perustuu ympäröivän maailman muutokseen ja Neuvostoliiton katoamiseen.

Toimituksen poiminnat