AulisSaarijärvi Kauas on pitkä matka kantaa painavaa raskasta

Vertaillen Saksaan

Tämä politiikkojen pragmatiikka, eli puheellinen toimintakykyisyys, on mielenkiintoinen ”lukeneiston” käyttämä termi. Siihen kuuluu toki mukaan Sipilän puhekyvykkyys toimia ja Orpon nähty pragmatiikkakykyisyys toiminnassaan. Oma näkemykseni on pragmatiikasta, että se on politiikkojen pikkupaskapuheiden laskinämpärin nimitys! Sen nimityksen tarvitsee aamuTV ikuisuuskeskustelijat ja lehdistön sanavääntelijät.

 

EU- tilastosta voi lukea, että Saksassa sorvarin keskituntipalkka on 4 € suurempi(tekee kuukausitunneissa rahaa n. 600!) Suomea korkeampi. Heidän lievempi verotuksensa auttaa lisää, kun lasketaan välilliset ja välittömät kulut yhteen. Sorvari Adolf Himmler asuu n. 25 % halvemmalla laadukkaasti. Ostaa halvemmalla itselleen 40 % tilavamman asunnon, kuin Garl Gustaf Kuusinen Suomessa.

Tietoja googlasin eurostatista. Lisäksi Heinrich Göringin vaimo Gerturd käy kaupassa n. 20% halvemmalla noutamassa sapuskat, kuin Eva-Sylvi Stalinin vaimo Suomessa. Siksi Saksassa näkee vaurautta ja laitettavan yksityistä rahaa sijoituksiin, ympäristön kuntoon, sekä uusiin, tuottaviin työpaikkoja lisääviin, kohteisiin.

 

Suomessa ei päästä tähän tilanteeseen minun, eikä Arno Niinistön elinaikana! Ruåtti on kahden vaiheilla, että osaa laskea sitä rinnettä, jossa riittää lunta. Kruunun säilyttämisessä he osasivat ja muutamissa muissa seikoissa jo parikymmentä vuotta. Me olemme nuolleet Rysselin kahlepyllyä kunnolla Lipposesta, Vanhasen kautta Kataiseen, Stubbiin ja nyt Sipilään, koko aika tunaroinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen hallitukset eivät ole haluneet laskea asumisen hintaa vaan antoivat vanhan tuetun tuotannon sijoittajille saalistettavaksi eivätkä rakenna uusia edullisia asuntoja. Pakollinen ruokakin annettiin kahdelle suurelle (K&S) ettei kilpailua tulisi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Aulis-pojan kirjoituksia on mukava lukea, ne ovat kuin runoratsun raikkaita tuulahduksia.

Loppulauseessa tulee huipentuma, kliimaksi:

"Me olemme nuolleet Rysselin kahlepyllyä kunnolla Lipposesta, Vanhasen kautta Kataiseen, Stubbiin ja nyt Sipilään, koko aika tunaroinen."

Rysselin kahlepyllyn nuoleminen tunaroiden on verbaalista ilotulitusta joka tulee jäämään runouden historiaan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

"Saksan kasvuyritysoppi (Differoi ja innovoi tai kuole) on nerokas"

Prof Arto Lahti, Aalto Yliopisto

Aulis Saarijärvi

Viikon automatka Saksassa näyttää moottoriteiden varsilla sen elämisen laadun. Uutta rakennetaan ja vanhaa epäkäytännöllistä puretaan pois alta. Yleinen, korkea elintaso näkyy Baijerista Hampuriin ihmisten vaatteissa, autoissa, katujen kunnossa, talojen julkisivuissa ja kapakoiden ruokalistoissa.

Toimituksen poiminnat