AulisSaarijärvi Kauas on pitkä matka kantaa painavaa raskasta

Onhan se kliffaa, söpöä ja kivaa hei!

Onhan se kivaa, kliffaa ja söpöä tuo ”kehitysapu”. Montako sataa suomalaista lahjakasta maisteria on jäänyt kouluttamatta, kun on koulutettu Afrikkaan tuhansia maistereita "kehitysavulla"?

”Kehitysavun” rahoilla tilastoissa Suomi on asfaltoinut etupäässä Tansaniaan, mutta Afrikkaan yleensä matkan, jolla Suomessa olisi asfaltoitu Hangosta Rovaniemelle, siitä Joensuuhun ja sieltä Vaasan kautta kiertäen Stadiin valtatiet. Se olisi kai noin 3 800 kilometriä? Nyt vain meillä on päätiet 3, 2, 5, 8 ja 9 niin kuoppaisessa ja urakunnossa, ettei pikiklönttiläjien lapioiminen lavalta enää auta. Kuoppa on valmis viikon kuluttua uudelleen. Ei kuulemma Bernerin mielestä ole rahaa asfalttiin, kun se asfaltti maksetaan kehitysapuna Keniaan, Tansaniaan ja Huussin Nevadaan.

Onhan se kivaa, kliffaa ja söpöä tuo ”kehitysapu”. Sillä on saanut tuhannet puoliosaajat ja tarpeettomat insinöörit, konsulentit ja vetkuttelijat mukavan työsaran varmalta maksajalta -suomalaiselta veronmaksajalta.

Ei väliä, että vanhukset kuolee Suomessa hoitojen ja lääkityksen puutteeseen. Keniassa suomalainen lääkäri farmaseuttineen tutkii kalliisti kenialaisen vanhuksen hivenaineet ja hyvinvoinnin minun verorahoillani. SOS-miesten hallitushan nostaa Suomen nyt köyhien, sairaiden, eläkeläisten, leipäjonojen ja työttömien tuskalla ylös EU:n mallimaaksi! Lisäksi velkaa otetaan vierasoleilijoiden mukavaan elämään. Kuulumme länteen!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Oikeasti kehitysapu toimii niinpäin, että köyhät maat auttavat rikkaita.

Yhteiskuntamme suuria valheita: Kehitysapu

Aulis Saarijärvi

Luin "hienon" teoriasi, mutta se on mutua valitettavasti. Suomen kohdalla haluaisin kuulla kuinka Tansania ja Kenia ovat joutuneet Suomen riistohyödyttämäksi? Miten Suomi tai jotkut yksilöt hyötyvät kehitysavustamme esim. Intiaan?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kyllä Janne on oikeassa. Mehän Afrikasta riistämme heidän kaikki luononvarat ja tilalle annamme pennosia "kehitysapuna".

Valkoinen mies antoi Afrikan miehelle Raamatun mutta otti koko maan.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Vähän tyhjäksi jää kirjoituksesi. Kehitysavusta löytyy kyllä roppakaupalla kritisoitavaa, bordellien rahoituksesta lähtien, mutta tarvitaan kovaa faktaa että on mahiksia saada kehitysavun fanittajia sanomaan näin vaikeasta aiheesta yhtään mitään.

Toimituksen poiminnat