AulisSaarijärvi Kauas on pitkä matka kantaa painavaa raskasta

Kekkonen vs Niinistö ..he hee. Liinamaa vs Sipilä haa haaaa!

Edellinen ja viimeisin "virkamieshallitus" oli 1975 kesästä jouluun. Kekkonen sen vihapäissään rakensi ryyppykavereistaan, hännystelijöistään ja muusta kummasta sakista. Se ei ollut puhdas virkamieshallitus, kun Urho juovuksissa soitteli mm. Grels Teirille, Jorma Uitolle ja Esa Timoselle, kysellen "Haluatko sinä vielä kerran ministeriksi eläessäsi?" Kaikki halusivat!

 

Siinä oli siis kolmikko ruåttalaista, kommunistia ja maalaisliittolaista pötkälettä Keijo Liinamaan sakkiin, jossa oli muutenkin hullu koostumus. Sinne ängettiin akateemikko, professoria, viinakaupanjohtajaa, MTK-herraa ja metalliteollisuuden herraa.

 

Muistan, että osalle näistä tuotti suurta tuskaa ensimmäisillä viikoillaan osata ministeriöihinsä kokouksiin oikeisiin aikoihin. Osaa taisi koko ministerikauden taluttaa ja kuljettaa kuljettaja ja sihteeri paikasta toiseen. Ei silti, puolivirallisen tilaston mukaan pääministeri Jyrki Kataista talutti ja neuvoi 24 huippuavustajaa, turvamieslauma, kuski + varakuski autoineen ja kolme laskutaitoista poliittista sihteeriä. Heidän keski-ikänsä oli samaa luokkaa, kuin Kataisin alle kolmekymmentä ja melkein kaikki syntyisin Savosta.

 

Liinamaan hallituksen elämään osui ETYK. Siksi sen ei tarvinnut tehdä mitään. Sen ei pitänyt ajatella, tai suunnitella mitään. Sen turhuuden Kekkonen oli heti niiltä kieltänyt. ”Ajattelun teen minä täältä Tamminiemestä!” Tämän on Juhani Suomikin saanut paperille.

 

Sitä hommaa siis kesti kesäkuusta marraskuun loppuun. Maahan rekisteröitiin 40 000 työtöntä ja Kekkonen repi hiukset päästään asian vuoksi. Se laittoi maalaisliittolaisen kestokaverinsa Miettusen Martin tekemään "hätätilahallituksen"!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat