AulisSaarijärvi Kauas on pitkä matka kantaa painavaa raskasta

Ohrasta Kossulla kuntoon sorron yöstä!

Ohrasopimusisännän tulee olla MTK:n isännistössä. Hyvä, jos vielä oikein käy Simonkadun talossa kuukautiskokouksissa. Samalla näyttäytyy pyhäisin kirkossa mm. jumalalle ja Osuuspankin johtajalle, sekä käy ampumassa sorsia elokuun lopussa Lapuanjoella. Ohranviljelijällä on 2 Mersua 4 Massey Ferkutssonnia, pyylevä emäntä (ei silleen kuin Sika-Liisa) ja kaksi fooninkien, punainen talo, jossa kahreksan ikkunaa seinässä ja kolome pääryssä.

 

Ohra kaadetaan hartaudella Koskenkorvalla tehdaslattiassa olevan ritilän läpi viinatehtaan kellariin. On hyvä, jos siinä lausutaan muutama kannustava lause Urho Kekkosen elämäntyöstä. Se vilja kiitää savustamoon, jossa Aitanevalta tuodulla turpeella kohta savustetaan. Sitä kastellaan, että savu siihen oikein tekeytyy.

 

Siellä sen pitää oleilla annettu aika ja siirtyä vaiheeseen, jossa se tapaa hiivan ja sokerin. Alkaa hillitön orgia. Hiiva vimmalla tunkeutuu sokerin kanssa lemmenleikkiin ohran seurassa. Hiiva kusee viinaa viivana taakseen, kun tekee niin höpöä. Todellisuudessahan minä Kossussani juon hiivan kusta. Se syntyy hiivan suolissa ja munuaisissa, sekä poistuu sen munista minua varten.

 

Seuraa putkissa höyrynä juoksu. Jäähdyttely ja taas keittäminen ja uudessa putkessa ja taas jää kylmään putkeen. Lopulta Kossuni raaka-aine tipahtaa 96 % suureen sammioon. Näen märkiä unia siitä, että saan pudota sinne joku kerta lopullisesti. Tähän tyhmät laittaa lisää vettä, niin että Kossustani tulee vain 38 tilavuusprosenttista Kossua. Sitä ihanaa, kirkasta lientäni!

 

Seuraava vaihe Kossulleni on raakaa pullotusta koneessa, jossa pullo juoksee 6 metriä sekunnissa. Tulee täyteen 0,7 sekunnissa ja putoaa muovilaatikkoon. Sitä retuuttaa Alkon tunteettomat ihmisen trukeillaan, rekoillaan ja pumppukärryillään. Oikein onnekas pullo pääsee Maurinkadulla sen kauniin naisen syleileviin käsiin. Minä ainakin pullona jo siinä ruiskaisin sisältöäni niille punaisille kynsille. Lopun sitten arvaattekin, kun raahaan Kossuja 9 litraa muovipussissani kotiini kilisten ja kalisten. Alakerran Fennanderin akalle oikein ovenrakoonsa mainitsen. ”Taas hain 18 Koskenkorvaa! Kakki ostin sossun ja Zyssovitisn rahoilla!”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat