AulisSaarijärvi Kauas on pitkä matka kantaa painavaa raskasta

Nuolemme kahlettamme hymyillen Rysselissä

Venäjä asiantuntujat Heikki Talvitie ja Timo Tiusanen ovat kertoneet, että kaikki NL:n tai Venäjän kanssa sovitut poliittiset energiatuottosopimukset ja taloussopimukset ovat pitäneet 1945 alkaen noin 99%. Kaasua on tullut 100% sovitusta ajasta. Loviisan kaksi reaktoria toimivat maailman parhaalla hyötyteholla, raakaöljystä ei ole kertaakaan ollut ongelmaa, eikä sopimustoimitetusta sähköstä. Kauppa toimi silloinkin, kun Suomi 1960 -1980 luvulla työnsi NL:on vaihdossa kaiken paskatavaransa, että sai raakaöljynsä ja muut raaka-aineensa maailmanmarkkinahinnan alle.

 

Sitten annan sitä vertailua naapureistamme ja ”ystävistämme”. Ruotsi on pettänyt meidät kymmeniä kertoja lähihistoriamme sopimuksissa. Otan kolme talouspuolta esille. Se petti Stora -kaupoissa, Sonera-kauppojen sopimukset rikottiin seuraavalla viikolla. Lopulta Ruotsi solutti syksynä 2015 tänne maailman sotarikolliset ja terroristit hallituksensa kiirepäätöksellä Torniojoen yli. Maksoi SJ:lle kiireiset erikoiskuljetuksetkin! On jopa ruotsalaisia lehtiä, joissa päätoimittajat ovat hävenneet toimintaa. Suomalaiset vain möllöttivät ja hymyilivät.

 

Ranska pettää meitä Arevallaan kymmenettä vuotta! Siinä käy, kuin Talvivaarassa, että valtio ottaa Teollisuuden voiman 9 miljardin tappiot ja aloittaa riidan Arevaan, häviten sen lopulta. Ranska petti meidän Mirage -kaupoissa, kieltäytymällä tarjoamasta meille 2000- malliaan, uusimmalla asejärjestelmällä. Siitähän oli jo pitkälle aiesopimus. Aho ja Viinanen saivat syyn ostaa Hornetit.

 

USA on pettänyt meidät 5 - 6 kertaa jäämurtajakaupoissa. Aina viime metreillä löytyy sieltä se ”kansallisen edun laki”, jolla ostetaankin kotimainen murtaja. Samoin se petti meidät pakottaen syvänmerensukellusveneissä ja osaamisessa. Olimme maailman johtava osaaja ja sen he kielsivät meiltä! USA kielsi telakoitamme tekemästä Puolalle työntöproomuja, kun väitti ne Varsovan liiton sotakalustoksi. Menetimme kymmeniä tuhansia miestyövuosia!

 

EU on pettänyt suomalaiset 11 – 19 kertaa peruskirjansa lupauksissa. Petosta on joustavasti sallia Suomen hallituksien ”soveltavan” EU:n omia, poikkeavia lakia tulli-, vero-, ja rikosasioissa. Pahimmat petokset saimme rahaunionissa. Rikollisesti sidottiin Suomi velvoitteessa pelastaa juutalais-saksalaiset rahoittajapankit Kreikka- keississä. Jäämme siinäkin yksi nuolemaan miljarditappiot! Lopuksi pahin petos tuli boikottivuodelta. Jätti se EU meidät Venäjä- pakotteissa yksin.

 

Ainutkaan ministerimme ei uskalla tätä pitää tapetilla Rysselissä! Eu maksaa balteille, unkarilaisille ja polskeille maatalouden kuvitellut vientimenetykset, mutta ei Suomelle. Oli EU suunnittelemassa boikotin niin, että olemme suurin häviäjä ja kärsijä! Kolme neljäsosaa EU:n valtioista ei kärsi senttiäkään! Siitä on jo tilastollisesti 55 – 60 000 lisätyöttömän saalis Suomelle. Mitä varten nuolemme EU:n kahletta ja minulla kasvaa EU- vihani?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Hyvä vuodatus. Täyttä asiaakin näemmä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Nuolemme EUa kun meitä selkään hakataan, reiluiksi kehutaan ja paikkaa EUn ytimessä väläytellään.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Asiallista tekstiä. Mutta miksi Vasemmisto laitaa myöten (SDP+Vas.liitto) kannattaa hallitsematonta maahanmuuttoa ja EU-liittovaltiota? En ymmärrä!

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Mirage 2000 ja JAS-39 eivät tarjouskilpailun alkaessa olleet loppuun saakka kehitettyjä, toisin kuin F-18 ja F-16. Lisäksi Mirage 2000 ei ollut saanut vielä yhtään tilausta ja sitä pidettiin kalliina niin hinnaltaan kuin käyttökustannuksiltaankin.

Aulis Saarijärvi

Mitä tarkoitat? 2000-tyypin ensilento tapahtui vuonna 1978 ja B-version ensilento lokakuussa 1980. Oli niillä jo tuhansien tuntien koelennot ja pienet sodatkin käyty.
Kalleus on suhteellinen asia, jos niihin ei olisi tarvinnut laittaa toista ostohintaa uudistuksiin ja muutoksiin, kuten Hoernetteihin heittoistuimista alkaen siipiripustuksiin.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

1980-luvun lopupuolella Mirage 2000 A,B ja C mallit alkoivat olemaan auttamattomasti vanhentuneita mm niiden kyky ryhtyä taisteluun useamman viholliskoneen kanssa oli olematon. Siksi Mirage 2000 C mallista alettiin kehittämään prototyyppiä jonka nimeksi tuli Mirage 2000-5 jonka ensilento oli huhtikuussa 1991. Sillä ei kuitenkaan ollut esimerkiksi itsepuolustukseen käytettyä ICMS-2 systeemiä. Ja jotta niistä olisi tullut taistelukelpoisia niihin olisi täytynyt tehdä mittavat muutokset.

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #8

Suomea varten taitaa vain Saab olla se kone, joka ei vaadi kymmenen miljoonan muutoksia jokaiseen ennen kuin päästään Rovaniemeltä talvella ilmaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Venäjä siis rakastaa aidosti ja kaikki muut vain pettävät. Tuohon samaan asetelmaan minä kasvoin Kekkosen Suomessa.

Olisihan se hienoa olla taas osa jotain todella suurta ja ihmeellistä. Putin kyllä meidät huolii takaisin kun ensin kadumme syntejämme.

Aulis Saarijärvi

Niin mainitsin vain kahden pitkäaikaisen Venäjän asiantuntijan tekemän tutkimuksen tulokset, suuremmasta venäjäkokonaisuudesta Suomeen vaikuttajana.
Loput sanat ovat, kuten huomasit, jos luit, omaa kritiikkiäni "ystävämaistamme" kokemastamme petoksesta.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Venäjän kauppa oli niin reilua, että ensimmäiseen kahdeksaan vuoteen Suomi ei saanut Venäjälle viedyistä tuotteista ruplaakaan ...

Jos mimun pitäisi nimetä maa, joka on ollut epäreiluin meille, niin ilman muuta se on Venäjä/Neuvostoliitto/Venäjä.

Isonvihan aikana reilut venäläiset veivät 30000 suomalaista orjiksi Venäjälle, orjakauppa se on joka kannattaa :D

Aulis Saarijärvi

Sellaista se oli, kun Hitlerin kanssa hävisimme sodat.

Toimituksen poiminnat