AulisSaarijärvi Kauas on pitkä matka kantaa painavaa raskasta

Tietämättömyys, valheellisuus, luuleminen

Valheella pääsee pitkälle. Edellinen pääministeri Stubb valehteli kansalle vaalimökkien kuistilta esikuntineen, että vain kokoomus on 99 vuotta ajanut sellaisia asioita, kuin 8 tunnin työaikaa, vuosilomia, työntekijän sairausajan palkkaa, työturvallisuutta ja työssäoppimisen ja koulutuksen vaatimuksia. Kansa kuunteli tätä puhetta kiltisti. Sen tämä kuuliaisen kiltti kansa uskoi, mitä korvaan tuli sanotuksi.

 

Sen uskomisen teki kansa siksi, että nykyihmisen ei tarvitse tietää ennen vuotta 2000 olevia tapahtumia, puhumattakaan vuoden 1944, tai 1918 saakka mitään yhteiskunnan kehityksestä. Katsokaa hetkinen näitä "tietokilpailuja", joissa parikymppinen ylioppilastyttö ei tiedä itsenäisyyspäivää, tai keski-ikäinen mies väittää USA:n sotineen Neuvostoliittoa vastaan viimeissä maailmansodassa!

Tämä Stubbin kehuma kehitys on ollut täynnä lakkoja, väkivaltaa, työsulkuja ja paatoksellista valetta. Aina vastassa kehittymistä on ollut ay-väki ja kokoomukselaiset taustavoimat, vuorineuvokset, kartanoherrat ja pikkuporvarit.

 

YLE lähettää musiikin soitannon väliajoilla tietoja, joista tiedot ovat kivavaletta, tai sitä uskomusta. Loput kituu arvailuna Suomen historian kulusta ja siihen vaikuttavista asioista.

YLE:stä voi kuulla vaikkapa naistoimittajan kertovan: ”Inflaatio oli 1970 -luvulla työntekijän paras ystävä. Sen avulla työläinen maksoi asuntonsa, osti autonsa ja matkusti Kanarialle! Inflaatio siis rakensi Suomen hyvinvoinnin!” Kysymys on asiaohjelmaksi merkitystä iltapäivän ”ammattilaisten maisterin” tekemästä ”Ajantasasta”.

 

Kun YLE:n johto tietää saavansa ruhtinaallisen palkan verorahoistani ja alapuolella luuhaa sata päällikköä, osastojohtajaa, ohjelmajohtajineen ja ohjelmatoimitusjohtajineen, niin mikä ettei? Hesarin nettiuutisissa on helposti poimittavana ”juornalistimaisterien otsikkotietoja”:

”Coca Cola pelasti Suomen kommunismilta!”, "Liana-Kaarina esti suursodan!" tai ”Putinin lentokone lensi Haminan ohi vaarallisesti!”

Väitän, että Aatoksen vielä eläessä ja päätoimittajan ollessa Tikkasen ja Virkkusen, ei noita otsikoita olisi siedetty.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Hesari ja Yle ovat nähneet parempiakin aikoja tosiaan. Kouhottajapiipertäjät ovat uuden sukupolven toimittajia ja voivat edustaa mitä tahansa puoluetta, mutta heidän ajattelumallinsa samoin kieroutunut.

Heidän mielenkiintonsa on marginaaliongelmissa ja mikroskooppissa vähemmistöryhmissä. Erityisen tärkeää heille on loukkaantua näiden puolesta ikäänkuon ei journalistilla olisi tärkeämpää tehtävää.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Stubb valehteli kansalle vaalimökkien kuistilta esikuntineen, että vain kokoomus on 99 vuotta ajanut sellaisia asioita, kuin 8 tunnin työaikaa, vuosilomia, työntekijän sairausajan palkkaa, työturvallisuutta ja työssäoppimisen ja koulutuksen vaatimuksia. "
Varmaan Stubb teki paljon typeriä juttuja, eikä ole typerehtimistään vieläkään lopettanut mutta jos et halua liittyä valehtelijoiden joukkoon niin hyvä olisi joku tokumentti esittää kun noin rankan jutun laitat näkyville. Jos ei mitään todistetta ole niin muistikuvien mukaan kerrottuna on asiat usein värittyneitä eivätkä ihan tarkkaanottaen tosia vaan hieman sinne päin.
Sananvapaushan meillä on joten mitä hyvänsä saa kirjoittaa ja sanoa.

Aulis Saarijärvi

Rekisteröidy Erkki YLE:n arkistoon ja googlaa "Stubb vaalit".
En minä viitsi olla koko Suomen google ja liitelaittaja. Enemmän minulla niihin menee energiaa ja aikaa, kuin teillä, jotka olette kaiken saaneet aina eteenne valmiina! Omatoimisuutta Erkki ja vähemmän vihjailua omasta valeellisuudestasi!

Toiseksi ei joka Stubbin ja esikuntansa vaalikojulla joku koko ajan filmannut nettiä varten! Ei sitä filmattu oletetun jeesuksen syntymääkään ja kuitenkin miljardit uskovat siihen!

Toimituksen poiminnat