Vapaus pommittaa täsmämielipitein

Nykyajan Elias Lönnrot keräisi kansanviisaudet suurimmaksi osaksi netistä. Säästyisi kävelemisen taakka pitkin korpia ja Itä-Karjalan kylänraitteja.

Netin suurimmat viisauden kertymät ovat juuri niissä vapaissa palstoissa, joihin kuka vain voi aatteensa kantaa ja antaa. Niissä ei tarvitse tyytyä rajattuun tarjontaan. Niitä on satoja ja tuhansia pelkästään suomen kielellä. Ruotsi, kun sujuu, niin jo vain tarjonta tuntuu taivaalliselta. Englanniksi voi mielipiteensä laittaa suoraan CNN:ään, Reuter'siin ja vaikka valkoiseen taloon hallituksen tietokoneeseen.

Nettikirjoituksien sisällöt ja lisääntyneet gallupit ja mielipideäänestykset lähestyvät toisiaan. Niissä ei enää pohdita, vaan on kaksi vaihtoehtoa kyllä ja ei. Olet siis jotakin mieltä kanssamme, tai olet meitä vastaan. Tällä samalla keinolla isi G. W. Bush kysyi maailmalta 2001.

”Oletteko Amerikan puolella, vai sitä vastaan?”

Tällä otettiin vastaus ilmoitukseen:

”Hyökkäämme Afganistaniin, Irakiin, Iraniin, Pohjois-Koreaan ja Syyriaan ja pommitamme ne kivikauteen! Hyvä, että olette puolellamme.”

Maailman korkein johto nyökytti laidasta laitaan lampaanpäitään. Vaarallinen kehitys, kun juuri torstaina oli tieto slämgalluppien käyttämisestä politiikkojen ohjaamisessa Suomessakin. Niitä tilaavat juuri itse puolueet ja liikemaailma. Kysymys on ja ei ole oikein, vai mitä? Enhän osaa sanoa? Sitä on gallupdemokratia.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu