AulisSaarijärvi Kauas on pitkä matka kantaa painavaa raskasta

Vapaus pommittaa täsmämielipitein

Nykyajan Elias Lönnrot keräisi kansanviisaudet suurimmaksi osaksi netistä. Säästyisi kävelemisen taakka pitkin korpia ja Itä-Karjalan kylänraitteja.

Netin suurimmat viisauden kertymät ovat juuri niissä vapaissa palstoissa, joihin kuka vain voi aatteensa kantaa ja antaa. Niissä ei tarvitse tyytyä rajattuun tarjontaan. Niitä on satoja ja tuhansia pelkästään suomen kielellä. Ruotsi, kun sujuu, niin jo vain tarjonta tuntuu taivaalliselta. Englanniksi voi mielipiteensä laittaa suoraan CNN:ään, Reuter'siin ja vaikka valkoiseen taloon hallituksen tietokoneeseen.

Nettikirjoituksien sisällöt ja lisääntyneet gallupit ja mielipideäänestykset lähestyvät toisiaan. Niissä ei enää pohdita, vaan on kaksi vaihtoehtoa kyllä ja ei. Olet siis jotakin mieltä kanssamme, tai olet meitä vastaan. Tällä samalla keinolla isi G. W. Bush kysyi maailmalta 2001.

”Oletteko Amerikan puolella, vai sitä vastaan?”

Tällä otettiin vastaus ilmoitukseen:

”Hyökkäämme Afganistaniin, Irakiin, Iraniin, Pohjois-Koreaan ja Syyriaan ja pommitamme ne kivikauteen! Hyvä, että olette puolellamme.”

Maailman korkein johto nyökytti laidasta laitaan lampaanpäitään. Vaarallinen kehitys, kun juuri torstaina oli tieto slämgalluppien käyttämisestä politiikkojen ohjaamisessa Suomessakin. Niitä tilaavat juuri itse puolueet ja liikemaailma. Kysymys on ja ei ole oikein, vai mitä? Enhän osaa sanoa? Sitä on gallupdemokratia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Gallupit ja somearvostelut ovat esiaste suoralle demokratialle ja puolueiden purkamiselle. Hyvä näin. Murros tulee ja hyvä näin hetkellisistä ongelmista huolimatta.

Aulis Saarijärvi

Enemmän luulen somevihapoliisin tulevan ovellesi ja galluphirviö vain kysymättä ottaa sinun hyväksynnän tiedoilleen.

Toimituksen poiminnat